Overige ondergrond

Overige ondergronden

Voor een veilige ondergrond

Sinds 1997 is het verplicht om onder speeltoestellen in de openbare ruimte een  veilige ondergrond aan te leggen. Aan deze valdempende ondergronden worden strenge eisen gesteld die er voor zorgen dat u ervan op aan kan dat de kinderen zo veilig mogelijk spelen. Valdempende ondergronden zijn onder andere kunstgras , rubber tegels, grind, boomschors en valzand.
De verhouding tussen de valhoogte van een speeltoestel en de valondergrond is vastgelegd in de Europese norm NEN-EN 1177. Iedere valdempende ondergrond heeft hierbij een Head Injury Criterion (HIC) waarde (de veiligheidseisen zijn er vooral op gericht hoofdletsel te voorkomen) bij een val van een bepaalde hoogte. De HIC-waarde vertelt ons of de ondergrond deze val dempt. Als bij een val van een bepaalde hoogte een HIC-waarde van 1000 of lager wordt gemeten dan is de ondergrond goedgekeurd voor die valhoogte.

Voordelen

veiligheid voor kinderen
Valdempende ondergronden
Europese norm NEN-EN 1177
Head Injury Criterion (HIC) waarde
leverancier van overige ondergronden
een natuurlijke uitstraling
voor een uitstekend advies
Ontwerp, aanleg & plaatsing

De maximale valhoogte van een speeltoestel bepaalt niet alleen het soort valdempende ondergrond maar ook de oppervlakte van deze veilige ondergrond. Op basis van de valhoogtes op verschillende onderdelen van een speeltoestel kan voor het speeltoestel de obstakelvrije ruimte worden berekend. De obstakelvrije ruimte is een gebied rondom een speeltoestel waar zich geen obstakels zoals bv. andere speeltoestellen, banken of beplanting mogen bevinden.

Naast onze specialisaties in rubber en kunstgras ondergronden, zijn wij ook leverancier van overige ondergronden. Afhankelijk van de situatie kan de toepassing van valzand, grind, boomschors een prima alternatief zijn. Een natuurlijke uitstraling is vaak het argument. Prijstechnisch vergelijk met rubber of kunstgras ondergrond is lastig en afhankelijk van de mate van onderhoud, gebruik, volume en ligging. Wij informeren u graag over de voor- en nadelen van de diverse ondergronden en kunnen u altijd passend adviseren en offreren.

INTERESSE IN ONZE PRODUCTEN OF DIENSTEN?