Boomschors, houtsnippers en speelmix

Boomschors, houtsnippers en speelmix

Boomschors

Boomschors wordt veel gebruikt als valdempende ondergrond voor speeltoestellen. Er zijn verschillende soorten boomschors, zoals Franse boomschors en Naaldboomschors. Deze soorten voldoen allemaal aan de norm NEN-EN 1177. Dit houdt in dat de fractie van de boomschors tussen de 20 en 80 millimeter ligt en de boomschors bij een laagdikte van 30 centimeter geschikt is tot een valhoogte van 300 centimeter.

Houtsnippers, boomschors is een restproduct die ontstaat tijdens het knotten of snoeien van bomen. Houtsnippers en boomschors zijn ideaal als bodembedekker voor o.a. tuinpaden en wandelpaden. Daarnaast worden houtsnippers, naaldhoutchips en Speelmix vaak gebruikt als veilig valondergrond in speeltuinen. Onkruid werende houtsnippers zijn verkrijgbaar en leverbaar in diverse kleuren.

Boomschors is relatief goedkoop, eenvoudig zelf te plaatsen en is een echt natuurproduct. De mooie bruine kleur heeft een hoge decoratieve waarde en zal op geen enkele speelplek misstaan. Wanneer u de boomschors goed onderhoudt en aanvult dan is boomschors een voordelige valondergrond die grote waarde toevoegt aan uw speelplek.

Voordelen van boomschors

– Lage/Matige investering
– Maximale valhoogte van 300 cm
– Eenvoudig aan te brengen
– Natuurlijk uiterlijk

Nadelen van boomschors

– Regelmatig aanvullen noodzakelijk
– Schimmelvorming
– Kinderen worden snel vies
– Niet goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens
– Dierenuitwerpselen

Speelmix of snippers gekleurd

Hebben als extra voordeel dat er geen rotting of schimmelvorming is en daarmee een langere levensduur. Ook is minder kans op splintervorming en blijft het materiaal beter op haar plaats. Speelmix is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voordelen

Lage/Matige investering
Maximale valhoogte van 300 cm
Eenvoudig aan te brengen
Natuurlijk uiterlijk

INTERESSE IN ONZE PRODUCTEN OF DIENSTEN?